Uhićena tri osječka suca i poduzetnik koje je prozivao osuđeni bjegunac Mamić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Službenici PNUSKOK-a rano jutros uhitili su trojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku – Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Antu Kvesića. Riječ je o sucima koje je za korumpiranost prozvao osuđeni bjegunac Zdravko Mamić. Osim njih trojice, uhićena je još jedna osoba. Prema prvim informacijama uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić. Ravnateljstvo policije u svom priopćenju nije navelo imena uhićenih. Spominju tek da su “tri (od četiri) uhićenika – pravosudni dužnosnici”, javio je HRT.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad više osoba. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija, priopćeno je iz USKOK-a.

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, priopćio je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na svojim internetskim stranicama.

Zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem kojega su osudili zbog izvlačenja novca iz Dinama Državno sudbeno vijeće je ranije na prijedlog predsjednika osječkog Županijskog suda pokrenuo stegovni postupak protiv sudaca Krušlina i Vekića. Oni su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka, a DSV je tada odbio i prijedlog obrane Zdravka Mamića da u tom postupku budu zainteresirana stranka.

Nakon što će presudu Županijskog suda u Osijeku iz lipnja 2018. potvrditi i Vrhovni sud, osuđeni Zdravko Mamić, godinama izvan dometa hrvatskog pravosuđa, uzvratio je s teškim i neugodnim optužbama. Među prozvanima našao se i Darko Krušlin, sudac koji ga je osudio.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!