Ministrica Brnjac upozorava na potencijalnu eskalaciju Delta soja u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema riječima ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac vlada i resorno Ministarstvo proveli su sve pripremne radnje za početak sezone, od nabave antigenskih testova, realizacije punktova za testiranje turista, prioritiziranja cijepljenja turističkog sektora do projekta „Safe stay in Croatia“. Bez obzira na sve učinjeno ministrica upozorava na Delta soj koronavirusa.

– Moramo biti oprezni jer situacija može eskalirati, da nam se ne ponovi nedavna zadarska situacija, bilo na kontinentu ili na obali – rekla je ministrica Brnjac.

Brnjac se u Osijeku sastala s predstavnicima turističkog sektora iz pet slavonskih županija i Stožerom civilne zaštite. Na sastanku su razmotrili provedbu svih epidemioloških mjera. U planu je turneja po županijama i informiranje dionika turističkog sektora o svim pozivima i svemu što se može financirati iz Nacionalnog plana kako bi isti bili spremni u trenutku kada krenu pozivi. Ta turneja za cilj ima jačanje kontinentalnog turizma i rješavanja problema malog broja smještajnih kapaciteta u Osječko-baranjskoj županiji.

– Zbog kontinentalne ponude smo i krenuli u projekt „Doživi domaće, istraži ruralnu Hrvatsku“ i danas smo čuli dobre rezultate promotivne kampanje za domaće turiste te ćemo s njom nastaviti. U slavonskim županijama očekujemo dobru postsezonu u rujnu i listopadu – objasnila je Brnjac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!