Za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta cijepljenje će biti obavezno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer je rekao kako je cijepljenje bilo jedna od najvažnijih tema današnje sjednice Vlade.

– Smatramo da bi bilo fer da ako država u krizi koju je uzrokovao covid osigura cjepivo i plaće, da svi daju neki svoj mali doprinos. Pa ako će netko koristiti potpore, bilo bi dobro da se cijepe – izjavio je Plenković.

Hrvatska ima 1.300.000 neutrošenih doza cjepiva. Premijer je rekao kako je želja Hrvatske da se pandemija riješi svugdje, a ne samo kod nas. Sukladno tomu, donirati će se 210.000 doza cjepiva BiH, zatim po 20.000 doza Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji i Kirgistanu. Prema izračunima Hrvatska bi do kraja godine trebala imati viška doza, pa je ovo tek jedna u nizu donacija rekao je premijer.

Što se tiče obveze cijepljenja premijer je rekao kako će ono biti uvjet za dobivanje covid potpora. – Cijepljenje će biti uvjet za dobivanje covid potpora – Nadalje je prokomentirao i mjere koje su trenutno na snazi – Ne možemo bezgranično imati ove mjere. One su svedene na minimum. Ugostitelji imaju restrikcije na snazi, ali i sektori koji nemaju mjere, ali su njima pogođeni. Zadaća je da vodio dijalog s poslodavcima i da prijeđemo na prilagođene sektorske potpore. Potpore će se nastaviti, ali ne ovako prema svima – izjavio je Plenković na konferenciji za javnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!