Godinu dana nakon izbora HDZ uvjerljivo vodi, Milanović se srozava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Godinu dana od posljednjih parlamentarnih izbora HDZ je i dalje vodeća politička stranka s velikom prednošću ispred ostale političke konkurencije. U srpanjskom je mjerenju HDZ na vrhu ljestvice rejtinga stranaka s izborom od 27,4 posto (26,8 posto prije mjesec dana). Tako je nakon četiri mjeseca negativne tendencije koja je započela od potresa na Baniji, HDZ u posljednja dva mjeseca preokrenuo trend podrške koja je u ovom mjesecu i blago porasla u odnosu na prošlomjesečno mjerenje, objavio je RTL.

SDP i dalje drži drugo mjesto, sada s izborom od 18,7 posto (u odnosu na 18,9 posto u lipnju).

U ovomjesečnom istraživanju Možemo! je zabilježio izbor od 16,9 posto (u odnosu na 13,4 posto u lipnju).

Domovinski pokret se zadržao na četvrtom mjestu s podrškom od 6,4 posto (prema prošlomjesečnih 8,2 posto), dok je Most peti s izborom od 4,8 posto (u odnosu na 5,4 posto iz lipnja).

Milanovićev drastičan pad

Predsjednik Milanović je na vrhu najpozitivnijih hrvatskih političara s izborom od 17,5 posto (prema 20,7 posto iz prethodnog mjerenja u lipnju). Slijedi premijer Plenković na drugom mjestu s izborom od 17,1 posto (u lipnju 16,8 posto). Vodećem se dvojcu “opasno” približio novoizabrani zagrebački gradonačenik Tomislav Tomašević s izborom od 14,9 posto (u odnosu na 11,5 posto iz lipnja).

Na vrhu ljestvice najnegativnijih hrvatskih političara je hrvatski premijer Plenković s izborom 26,3 posto (u odnosu na 26 posto iz lipnja). Predsjednik Zoran Milanović je na drugom mjestu s 19,7 posto izbora (u lipnju 15,1 posto).

U ovomjesečnom mjerenju doživljaja rada, predsjednik Republike Zoran Milanović je za svoj rad dobio ocjenu 2,90 (prema 3,16 iz lipnja).

Rast potpore Vladi

Politiku Vlade RH u 12. mjesecu mandata podržava 37,8 posto birača (prema 32,8 posto u lipnju).

Vlada RH je za svoj rad dobila ocjenu 2,40 (u odnosu na 2,35 u lipnju), zaključuje se u istraživanju Crodemoskopa za RTL.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!