Radovi na Pelješkom mostu privode se kraju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Pelješkom su mostu postavljeni posljednji elementi kolničke konstrukcije, a trenutno se ugrađuju i posljednji segmenti rasponske konstrukcije mosta.

Prođu li svi završni radovi prema planu i bez većih problema, kineski radnici most bi trebali dovršiti 28. srpnja, što je čak mjesec dana ranije od planiranog roka.

Izgradnja Pelješkog mosta od iznimne je važnosti za Hrvate jer će se njime uspostaviti cestovna veza na cijelom hrvatskom teritoriju. Možemo reći kako most figurativno predstavlja cijelu Hrvatsku, jer postavljanjem zadnjeg bloka i spajanjem mosta, spojiti će se i Dubrovačko-neretvanska županija s ostatkom zemlje. Cijeli će hrvatski teritorij tako biti povezan bez prekida na neumskom koridoru.

Otvorenje mosta planirano je za lipanj iduće godine, do tada će se završiti izgradnja svih pristupnih cesta samom mostu. Izgradnja pristupnih cesta također napreduje, zadnji veći pothvat u tom segmentu gradnje dogodio se 14. srpnja kada je probijen tunel Polakovica kod Stona na Pelješcu. Tunel je dug 1.240 metara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!