Povratak strožih mjera moguć i prije kraja mjeseca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nacionalni stožer civilne zaštite priprema novi paket mjera koje bi na snagu trebale stupiti i prije nego što isteknu one koje su trenutno na snazi, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Trenutne bi mjere trebale trajati do 31. srpnja no ostaje za vidjeti hoće li one i prije tog roka biti promijenjene. Još se ne zna na što bi se pooštravanje točno odnosilo, ali pretpostavlja se kako je riječ o okupljanjima koja se smatraju najrizičnijima za prijenos virusa. Stožer je odlučio ići u pooštravanje mjera kako bi sezona trajala što dulje, a sve se počelo događati nakon što je cijela obala obojena narančastom bojom u znak upozorenja.

U Hrvatsku će doći više turista nego što ima domaćeg stanovništva, a očekivati da nitko od njih neće biti zaražen je nerealno. Plan je pokušati spriječiti velika žarišta koja bi svojim nastankom odmah stavila Hrvatsku u crvenu zonu i postali bi nepoželjna turistička destinacija.

Ovom strahu od novog većeg broja oboljelih pridodaje i potpuno otvaranje Velike Britanije u kojoj unatoč velikom postotku cijepljenih, brojke oboljelih znatno rastu. Britanski turisti više neće moći prijeći granicu ako se nisu testirali, a za razliku od trenutne prakse prema kojoj se testirati moraju samo oni koji nisu cijepljeni ili su preboljeli covid, uvest će se obveza testiranja za sve, pa i one cijepljene.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!