Još tri vojnika pozitivna su na droge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Opće je poznata činjenica kako su se u dva velika svjetska rata vojnicima davale razne supstance. Među tim su „pojačanjima“ bile i droge poput kokaina ili metamfetamina kako bi izdržljivost i spremnost vojnika bila veća. Bez obzira na tu povijesnu činjenicu, vjerujemo da čak ni tada vojnici nisu konzumirali opijate u slobodno vrijeme, ali i da jesu, prošlo je gotovo 100 godina i stvari su se trebale promijeniti na bolje.

Konzumacija droge među mladima danas je sve normalnija i prihvaćena, a budući da veći dio vojske čine mladi ljudi nelogično bi bilo za očekivati da se ove dvije stvari neće kad-tad povezati.

Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je da su još tri vojnika pozitivna na droge. – Prošli petak na pojedinim lokacijama izvršili smo nadzore i kod tri vojnika u urinu je pronađena supstanca, a jedan je testiranje pokušao izbjeći. – rekao je ministar Banožić uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Četvorica su vojnika na droge bila pozitivna i početkom srpnja, tako da se s ovim novim slučajevima brojka penje na sedam, a potencijalno i osam pripadnika HV-a. Ministar je najavio kako će povećati redovne i izvanredne nadzore kako bi se broj pripadnika Hrvatske vojske koji konzumiraju drogu sveo na nulu.

– Svi kod kojih je pronađena droga u urinu, a i oni koji su izbjegli ili pokušali izbjeći testiranje završit će na stegovnom sudu. Definitivno, ovo što je izašlo u javnost nije na korist i čast Hrvatskoj vojsci. Mnogi kroz ove pojedinačne slučajeve promatraju HV, a s druge strane njezini pripadnici, ugovorni pričuvnici, ostvaruju perfektne sportske rezultate, kao i vojnici u misijama i operacijama. I nikome ne treba da netko ugrožava njihov angažman i trud jer je netko odlučio nešto konzumirati – naglasio je ministar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!