Komentirao od viza za SAD do rastrošnog predsjednika Studentskog zbora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Premijer Andrej Plenković na obilježavanju Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja nije mogao izbjeći ni nacionalne teme. I dok je oko Vrhovnog suda i šefa Fonda za obnovu nakon potresa Damira Vanđelića i mogućnosti njegove smjene bio zakopčan i te teme nije želio komentirati, rječitiji je bio na pitanje da prokomentira pohvale predsjednika Zorana Milanovića na Vladinu ekonomsku reakciju na koronakrizu. ‘Drago mi je da mu se sviđa, ali mi je još draže da se mjere sviđaju onima koji zahvaljujući njima nisu ostali bez posla i obrtnicima koji su mi rekli da smo mi prvi koji su ih se sjetili’, rekao je premijer koji je spremno komentirao i ukidanje viza za SAD.

-To su sjajne vijesti i uspjeh naše Vlade. Mislim da je to odlično ne samo za turizam nego i za hrvatsko gospodarstvo, ulaganja, to će dovesti do rasta trgovine, a to je jako dobro i za naš put prema Schengenu, to je još jedan oblik legitimacije – naglasio je premijer.

Tema koju se nije moglo zaobići je predsjednik Studentskog zbora i bivšem šefu Mladeži HDZ-a u Sisku koji je u javnoj nabavi novac trošio i na individualne treninge.

-Mislim da je reagirala Mladež HDZ-a. Ne znam ni znam li ja uopće tog gospodina, nikakve veze to nema s HDZ-om. To je pitanje za Studentski zbor i Sveučilište. Ne dolazi u obzir to vječno etiketiranje HDZ-a. Što ja sada tu mogu što je on član stranke – poručio je Plenković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!