Komunistkinja gradonačelnica Graza za uzor ima Tita i Jugoslaviju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Komunistkinja Elke Kahr gotovo na kraju svoje političke karijere pomela je konkurenciju i postala nova gradonačelnica Graza. Poput komunista iz starih filmova, u uredu puši, na stolu drži sliku Tita i Jovanke i ozbiljno vjeruje u Marksove ideale. Čak dvije trećine svoje plaće daje siromašnima, a dosad je pomogla 80 tisuća ljudi, objavio je RTL Direkt.

Na plakatima je objavljen njezin broj mobitela da je građani mogu nazvati.

“Ja sam uvijek tako radila, moj je broj od 2005. isti, imam staru Nokiju s tipkovnicom, ne smart phone, ali već 16 godina to radim, na svaki poziv odgovaram, ako ne mogu sada, onda ih nazovem, odgovaram na svaki sms. Naravno ne mogu svakome pomoći, ali barem ih poslušam, možda im malo podignem moral, da znaju da je nekome stalo. Mislim da je to jako važno“, rekla je Elke.

Nema kaže ništa zajedničko sa Staljinom, ali bliske su joj Marksove ideje.

“Ja ću ovih dana napuniti 60 godina i za Tita znam još od djetinjstva, nekoliko sam puta još kao dijete bila u Jugoslaviji. Za mene se ta država raspala na najtužniji mogući način. Jasno da nije bilo sve savršeno, ali Tito je bio okvir koji je sve to povezao, meni se čini da za vrijeme Jugoslavije nije bilo toliko bitno jesi Bosanac, Crnogorac, Hrvat, Slovenac, Srbin, postojao je okvir koji je povezao različite kulture, različite religije i to je napravio upravo Tito. Za mene je od svih bivših socijalističkih država u ovom dijelu Europe, za mene je Jugoslavija bila najbliže tom mom idealu”, rekla je buduća gradonačelnica Graza za RTL.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!