USKOK po nalogu policije nastavlja češljati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U novoj akciji policija je jutros po nalogu USKOK-a na zagrebačkom području uhitila više osoba. Prema Jutarnjem, među uhićenima je i bivša zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je tu informaciju.

Neslužbeno, policija je pokucala na vrata i Piruški Canjugi.

Jedna od stvari na koje se sumnja, prema zasad neslužbenim informacijama, je zlouporaba položaja i ovlasti – da je Alerić Puklin davala informacije Piruški Canjugi iz predmeta Agrokor.

Akcija je je proizašla iz ranijeg istraživanja u slučaju Janaf, a sve skupa je akcijom obuhvaćeno – prema neslužbenim informacijama sedam osoba – no neće sve biti uhićene.

Podsjetimo, bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin poznata je po tome što je radila na predmetu Agrokor.

Podnijela je ostavku nakon što se prošle godine njezin suprug našao na meti USKOK-a jer je kod njega pronađeno oko 4 milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, okrivljenom u aferi Janaf.

“Novac pronađen u mojem stanu, kojeg koristi i moj suprug, nije novac Dragana Kovačevića, kojeg osobno i ne poznajem, već je to novac mog supruga. Sve okolnosti inkriminiranog događaja bit će predmet dokaznog postupka tijekom kojeg će biti potrebno razmotriti sve relevantne okolnosti u svrhu utvrđivanja stvarnog i istinitog činjeničnog stanja”, istaknula je u listopadu 2020. Alerić Puklin.

Tužiteljica je naglasila da je njen rad na predmetu u slučaju Agrokor bio “iznimno predan i savjestan” te da je jedini razlog njenog razrješenja zaštita osobnih i obiteljskih prilika, kao i ugleda Državnog odvjetništva.

FOTO: Ilustracija

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!