Halo, prošao je popis, a nijedan popisivač nas nije posjetio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jeste li sudjelovali u popisu stanovništva prošle godine? Bilo kao “samopopisivač” ili su vas posjetili djevojke i mladići i upisali vaše podatke? Čini se da je i ovaj posao napravljen po starom hrvatskom običaju – ofrlje.

Naime, u općinu Gornji Kneginec javljaju se mještani s tvrdnjom da nisu bili obuhvaćeni posljednjim popisom stanovništva. Prema izjavi njihovog načelnika, brojna domaćinstva koja žive po raznim odvojcima nisu bila poznata popisivačima i ostali su neregistrirani. Za općinu je to vrlo važno jer im nedostaje samo sedam stanovnika da bi prešli u kategoriju iznad 5000 što ih stavlja u povoljniji položaj kao općinu s 5000+ stanovnika. 

Općina stoga moli da se svaki takav slučaj javi na na mail općine ili telefonom, a oni će pokušati s nadležnim državnim službama ažurirati podatke.

Nisu u općini Gornji Kneginec jedini koji ne vjeruju službenim podacima Državnog zavoda za statistiku. Nakon službene objave rezultata popisa stanovništva, diljem Hrvatske javljaju se građani koji tvrde da ih ovaj popis nije obuhvatio.

Kakva je situacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji? Jesu li popisivači došli baš do svake kuće, do svakog stana? Izgleda da nisu i da podaci nisu vjerodostojni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!