Nećemo dozvoliti velik rast cijena plina za građane, a nećemo ni pokrivati troškove plinara!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Nije nam namjera pokrivati gubitke plinara diljem Hrvatske, poručio je danas, gostujući na N1, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Ponovio je kako odgovornost za novonastalu situaciju s enormnim računima za plin laži na opskrbljivačima koji nisu na vrijeme kupili dovoljne količine plina te ga sada na svjetskom tržištu moraju kupovati po iznimno visokim cijenama.

-Jedinice lokalne samouprave postavljaju menadžere u tim poduzećima, oni su odgovorni. Ukoliko menadžer ne napravi svoj posao na vrijeme, on ima neki NO, ima neke supervizore iznad sebe, oni su ti koji su trebali promišljati o tome. Vlasnik Gradske plinare Zagreb je Grad Zagreb, odnosno Holding – rekao je Ćorić.

Dodao je i kako država garantira kako cijene plina za građane na proljeće neće rasti ‘ni sto posto’, a pogotovo ne nekoliko puta, kao što je riječ s privrednicima.

-Mislim da će Hrvatska nakon korekcije i na struji i na plinu imati znatno manju korekciju cijena od europskog prosjeka, a to je ono što želimo. Želimo da naši građani dožive manji šok od onoga koji su doživjeli građani najvećeg broja europskih zemalja – kazao je Ćorić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!