Premijer: ‘Očekujem intenzivan rad i dinamiku procesa obnove’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Održala se sjednica Vlade na kojoj se premijer Andrej Plenković osvrnuo na predstavljeni paket mjera za ublažavanje rasta cijena struje i plina.

– Mislim da smo s ovim sveobuhvatnim paketom napravili vrlo kvalitetan, jasan okvir koji uključuje i porezna rasterećenja i socijalne transfere i subvencije i koji će od 1. travnja ublažiti rast cijena. Na taj način još jednom pokazujemo spremnost Vlade da u ključnim trenucima, egzistencijalnim trenucima, napravimo mudru, pravodobnu i snažnu državnu intervenciju koja je u korist građanima i gospodarstvu – rekao je Plenković.

Premijer se vratio u Zagreb iz Bruxellesa u kojem je dan ranije s predsjednicom Europske komisije (EK) Ursulom von der Leyen dogovorio produženje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do lipnja 2023.

– Još jednom sada, zajednička zadaća, apeliram na sve, ministar Horvat, ministar Fuchs, ministrica Obuljen, ministar Beroš, Grad Zagreb, naravno i širi napori na Banovini i ostali resori koji su uključeni… Očekujem intenzivan rad i dinamiku procesa obnove kako bismo ne samo iskoristili ova sredstva, nego angažirali i druge izvore i što prije osigurali da proces krene visokom i intenzivnijom dinamikom nego što je to bilo do sada – rekao je.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!