Aladrović: Nikad nisam bježao od pitanja, tko god ih postavljao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Aladrović rekao je u utorak vezano za medijske navode da je povezan s nezakonitim zapošljavanjem, da je tijekom dužnosničke karijere uvijek poštivao hrvatske zakone i nijedna odluka koju je donio nije bila protuzakonita.

“Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita”, napisao je ministar Josip Aladrović na svom Facebook profilu.

Ponosan na svoj posao

“Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada”, dodao je.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić je ranije večeras priopćio da je ‘Vlada zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću, a radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina. Nakon što prouči zahtjev, Vlada će o istome odlučiti”, dodao je.

Mediji pišu da je Aladrović povezan s nezakonitim zapošljavanjem u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO), koji je vodio prije nego što je preuzeo ministarsku dužnost.

U večerašnjoj objavi na Facebooku Aladrović je naveo da je ponosan na posao koji je zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što je ponosan i na posao kojeg sada rade u Ministarstvu.

Očuvanje radnih mjesta

“Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi”, istaknuo je.

Napominje da je u svim ovim procesima stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima.

Poručuje i da su njegova vrata uvijek otvorena i nikada ne bježi od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja.

“Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti i u budućnosti. Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana. Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada”, naveo je Aladrović.   (HINA)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!