Čačić i Hrebak otkrili hoće li podržati Paladinu za novog ministra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Reformisti su spremni podržati prijedlog da novi ministar graditeljstva bude Ivan Paladina, bivši šef IGH. Potvrdio je to danas za Tportal šef te stranke Radimir Čačić.

-Osobno ne poznajem gospodina Paladinu, ali ono što vidimo iz natpisa u medijima to je da on dolazi iz prostora graditeljstva. Očito je da poznaje i tvrtke i procedure. Isto tako, jasno je da je tijekom karijere vodio sustave i projekte te ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bi dobio podršku, kazao je Radimir Čačić za Tportal.

Dodao je kako mu nije sporno što je Paladina suvlasnik u tvrtki koja je još 2015. dobila koncesiju za turistički projekt Kupari, no on do danas nije realiziran, kao ni činjenica da ima određene veze sa Rusima. Naime, dok je Paladina bio šef IGH, suvlasnik mu je bio Rus Sergej Gljadelkin. Ipak, Čačić se zalaže za to da se provede sigurnosna provjera potencijalnog ministra. I sada, i ubuduće.

Podsjetimo, Čačić i HSLS prije desetak dana su stopirali prvi prijedlog HDZ-a o zamjeni bivšem ministru graditeljstva Darku Horvatu, osumnjičenom za korupciju. HDZ je predlagao da to bude HNS-ov Stjepan Čuraj. Protiv novog kandidata ništa protiv nema ni HSLS.

-Mi smo i ranije priželjkivali da HDZ predloži nekog stručnog, iz građevinskog sektora koji ima iskustva u upravljanju velikim sustavima i vođenju velikih infrastrukturnih projekata. Mislim da gospodin Paladina zadovoljava te kriterije – kaže šef HSLS-a Dario Hrebak, dodajući kako e ga njegova stranka podržati za ministra u resoru koji trenutno drže najvažnijim, zbog obnove Banovine i povlačenja sredstava za istu iz europskih fondova.

-Kad je riječ o sigurnosnoj provjeri, HSLS se oduvijek zalagao za to, kod svih ministara. No, konačnu odluku o tome treba donijeti premijer Plenković koji ima najširu sliku o svemu – kaže Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!