Žrtve potresa ne smiju biti žrtve propisa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidat za novog ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Paladina poručio je u srijedu kako nije mogao odbiti poziv premijera Andreja Plenkovića jer je to poziv za obnoviti kuće naših sugrađana, a naglasio je da žrtve potresa ne smiju biti žrtve propisa.

„Imamo malo vremena, a jako puno posla, poziv sam prihvatio jer je ovo između ostaloga poziv obnoviti kuće naših sugrađana”, rekao je Paladina predstavljajući svoj program na zajedničkoj sjednici saborskih odbora za graditeljstvo i za gospodarstvo.

Obećao je da će dati sve od sebe da ministarstvo još bolje služi svima te da će njegov fokus u prvom redu biti obnova.

Paladina je pritom istaknuo da su njegovi temeljni princip rada suradnja, uključivanje, a ne isključivanje različitih mišljenja, slušanje struke, inzistiranje na jednostavnosti

„Ne smiju administrativne prepreke usporavati obnovu domova ili priječiti razvoja. Ljudi koji su bili žrtve potresa ne smiju biti žrtve propisa”, naglasio je.

Dodao je kao će se također fokusirati da u kratkom roku potakne zakonodavne promjene radi ubrzanja procesa, te da će u suradnji sa strukom tražiti najbolja rješenja.

Paladina je odgovorio kako već gotovo četiri godine nije direktor Kupari Luxury Hotels, a da je postupak izlaska iz vlasništva pokrenuo prije više od dvije godine.

„Sve investicije koje sam radio su zakoniti i na tržišnoj osnovi i na sve sam platio pripadajući porez”, istaknuo je, među ostalim, Paladina.

Odgovarajući na pitanja zastupnika kazao je i da je u svojoj karijeri imao jako puno uspješnih i završenih projekta i kako vjeruje da će njegovo iskustvo biti korisno u budućnosti.

Poručio je također da dosad nije bio uključen u proces obnove, ali da se pripremio, upoznao sa stanjem, konzultirao sa stručnjacima i detektirao glavne probleme.

„Znam da mi građani kojima su uništeni domovi ne mogu dati 100 dana mira, dajte mi par tjedana i pokazat ću konkretne rezultate”,  rekao je i najavio da će povećati kapacitet zaposlenih u ministarstvu, a za što je dobio i podršku premijera.

Foto: Hina/Edvard Šušak


PODIJELI S PRIJATELJIMA!