Znamo tko su kandidati HDZ-a za Split. Tko može postati gradonačelnik?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U želji da im ponude najboljeg kandidata za gradonačelnika, u HDZ-u su odlučili posavjetovati sa građanima Splita. Zato će uskoro provesti ankete koja će pokazati koji od četiri HDZ-ova potencijalna kandidata kod Splićana ima najviše šanse za pobjedu i tog će kandidata suprotstaviti gradonačelniku u ostavci, Ivici Puljku.

Time će se, kako tvrde, ujedno pokazati da i HDZ, ali i Split imaju daleko boljih kandidata nego sto je Puljak.

Uz Vicu Mihanovića koji se već okušao u utrci za gradonačelnika Splita, u javnost je već iscurilo ime Julija Meštrovića, ravnatelja splitskog KBC-a.

Meštrović je ravnateljem najveće dalmatinske bolnice službeno postao 2018. godine, iako je i prije toga obnašao tu dužnost.
Po zanimanju je pedijatar i slovi za vrhunskog stručnjaka. Cijenjen je u lokalnoj zajednici a 2021. dobio je i Nagradu grada Splita.

Treće ime iz ankete je ono Željke Karin. Ona je od 2018. šefica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije. Prije toga je u istoj ustanovi bila šefica službe školske medicine. Javnosti je postala poznata nakon izbijanja pandemije i to kao jedna od glavnih osoba za upravljanje tom kriznom situacijom.

Četvrti i možda najzanimljiviji potencijalni kandidat je Toni Tomas, trener hrvatske tae kwon do reprezentacije.
Tomas je vrhunski sportski stručnjak koji je poslovne ponude dobivao iz inozemstva, no odlučio je ostati u Hrvatskoj. Sa svojim sportašima do sada je osvojio tri olimpijske medalje, 11 svjetskih, 30 europskih medalja i 23 medalje s Grand Prixa.
Tomas je bio i pripadnik IV. gardijske brigade, što će mu svakako biti jedan od aduta, ukoliko uđe u kampanju.
Kao HDZ-ov član Gradskog vijeća Tomas se u ovom mandatu posebno zalagao upravo za sportaše.

Vice Mihanović predsjednik je splitskog HDZ-a od studenog 2020. Doktor je znanosti pomorskog prometa. Radio je u splitskoj Lučkoj upravi, a ima i privatnu tvrtku za proizvodnju povrća i cvijeća.

Kako doznajemo, Mihanović je u četvrtak bio na sastanku s vrhom stranke, na kom se razgovaralo upravo o izboru kandidata. Tijekom tog razgovora, tvrdi naš izvor, nije se gurao ispred drugih, već je i sam zastupao mišljenje da kandidat treba biti onaj kojeg će podržati najveći broj Splićana.

Podsjetimo, gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov prvi zamjenik Bojan Ivošević na izvanrednoj su konferenciji za novinare u četvrtak potvrdili da podnose ostavke na svoje dužnosti i najavili da će sudjelovati na novim izborima. Ostavke su dali nakon što je DORH podignuo optužnicu protiv Ivoševića koji je urednici Slobodne Dalmacije poručio „da će joj se krvi napiti”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!