Podravski ljubavni trokut kao povod za pravosudno i crnokronikaško poniranje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako naša novinska kuća još nije u sufinanciranom programu medijske pismenosti (ili opismenjavanja), ovaj prilog objavljujemo besplatno pa neka čitatelji vide i pročitaju što je pravo crnokronikaško izvješćivanje.

Iz jedne persude u kojoj su još i kazne u njemačkim markama, a neki okrivljenici i preminuli dok su dočekali pravdu, može se napisati scenarij za kakav film, a vještiji i za seriju.

Najzaniljivije u ovom slučaju koji je “potresao Podravinu” je da se okrivljenici mogu žaliti na nepravomoćnu presudu. A i kako bi platili kazne kad su u “deutsche markama”.

Evo vijesti iz Slobodne Dalmacije koja je prenijela portal Danicu:

Kobne noći Marin (37) je došao po svoju ženu Katicu (35) koja je bila s ljubavnikom Stankom (30), a sa sobom je poveo i nećaka (17) da mu pomogne. Stanko je bio nagla i problematična osoba, a Marin i nećak su mislili da te večeri nije kod kuće, već da je tamo samo Stankov brat Damir (34), piše Danica.

Vrata im je otvorio Stanko.

– Prvookrivljeni Stanko je vrata i otvorio, a zatim je udario šakom u glavu Marina, povukao ga zajedno s nećakom u hodnik stana, gdje su se tukli i naguravali. Potom se u tučnjavu umiješao i Stankov brat Damir te ih isjerao iz stana.

Potom su se nastavili tući u dvorištu, a tada se umiješao i Damir koji je Marina primio s obje ruke oko vrata te ga razdvojio od brata Stanka, dok je malodobnik primio za ruku svoju tetku Katicu i s njom ušao u automobil.

Kad je i tetak, Katičin suprug, ušao u automobil, Stanko je dotrčao i otvorio vrata u namjeri da Katicu izvuče van. No, Marin je ponovno zatvorio vrata na svome vozilu te se uputio zajedno sa ženom i nećakom prema Križevcima – stoji u nepravomoćnoj presudi.

Marin je u svjedočenju na sudu rekao kako je Katica i nakon toga ostala u vezi sa Stankom te da se on brine o zajedničkoj djeci. Katičin ljubavnik Stanko pokušao je počiniti samoubojstvo,a kasnije je i podlegao ozljedama. Damir je u ranijem iskazu naveo kako se Katica u međuvremenu odselila od njegova brata Stanka, koji se pokušao ubiti, i vratila suprugu Marinu. Sudac je malodobnog nećaka oslobodio krivnje, a protiv Stanka je postupak obustavljen zbog smrti.

Marin je proglašen krivim i osuđen na kaznu od 100 njemačkih maraka, a Damir mora platiti 50 njemačkih maraka. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!