Milanović traži ukidanje Ustavnog suda, ‘nema razloga da postoje, ovo je državni udar’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ustavni sud već je probijanjem zakonski propisanog roka za ocjenu ustavnosti naših referendumskih pitanja pokazao da su bili pod ogromnim pritiskom vladajućih da ih sruše. Na kraju su očito morali popustiti pod pritiskom mimo svih pravila pravne struke, priopćio je Most nakon odluke Ustavnog suda o neustavnosti njihovih referendumskih pitanja.

No, ovo nije samo kapitulacija Ustavnog suda nego i kapitulacija HDZ-a koji je razotkrio se ne usudi ni usred ljeta čuti mišljenje građana o njihovom upravljanju pandemijom. Istjerali smo ih na čistac pa je sada i zadnjem naivcu jasno da su hrvatske institucije porobljene.

Probili su prvo zakonski rok, a nakon toga srušili ustavotvorno pitanje koje je ustavno neoborivo. Time nisu pogazili nas već volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Njigovom se stavu priključio i predsjednik Milanović: Ovo je strašno što se dogodilo, to je gaženje Ustava kojem sam i ja pisao. Kad smo usvojili izmjenu Ustava, zaključili smo da to moramo napraviti da bi uspio referendum. Bili smo svjesni da smo otvorili Pandorinu kutiju. Ta grupa ljudi koja je uzrupirala hrvatski Ustav, oni se bave zaštitom lika i djela Andreja Plenkovića. Što bi smetalo da tamo piše i epidemija? Ništa, ali Plenković bi ispao krivac. Da su građani potpišu i da se Ustavni sud ukine, tko su oni da to preispituju. Oni su tražili izmjenu Ustava, kada traže izmjenu zakona onda je to drugo”, rekao je Milanović i zaključio:

“Ustavni sud je sastavljen od politički odabranih ljudi. Kad počnu jednom napraviti stvari koje su danas napravili, tu se skidaju rukavice. Ukinimo Ustavni sud, on nema razloga postojati nakon ovoga danas. Njima nitko ne vjeruje. Ovo je državni udar”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!