Milanović nakon Ukrajinaca, Finaca, Kurda… izvrijeđao i Zagrepčane zbog slabog doprinosa u ratu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Delnicama je sudjelovao na svečanom obilježavanju 31. obljetnice osnutka specijalnih snaga i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odao je i počast svim poginulim pripadnicima Specijalnih postrojbi, prenosi HRT.

Pravdajući svoju “brigu za Hrvate u Bosni i Hercegovini” posebno je naglasio žrtvu mladića iz tog kraja u Domovinskom ratu, ali pri tome i prozvao mladiće iz drugih sredina koji su, po njemu, dali manji doprinos u borbi za samostalnu Hrvatsku.

– Treba pamtiti činjenicu da je od 75 poginulih hrvatskih vitezova, njih 30 rođenih u Bosni i Hercegovini, od preostalih 45, vjerojatno ih pola ima podrijetlo iz Bosne i Hercegovine. To je bilo vrijeme kada su Hrvatsku branili uglavnom sinovi iz malih sredina, iz gradova, najmanje iz centra Zagreba ili drugih velikih hrvatskih gradova, to je isto realnost. Tih ljudi se ne smijemo odreći, njihove djece i potomaka se ne smijemo odreći. Oni su dio nas u drugoj državi i bit će u drugoj državi, ali nož u leđa im ne smijemo zabiti. Ali to je politika o kojoj imam potrebu i imperativ govoriti javno i govorit ću javno, poručio je Milanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!