Torcida napala policiju, u pucnjavi vatrenim oružjem ozlijeđene dvije osobe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu u 21.35 sati na autocesti A1 kod odmorišta Desinec navijači Hajduka napali su policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Odbijajući napad policija je uzvratila vatrenim oružjem kojim su ranjena dvojica napadača, a u napadu je ozlijeđeno desetak policajaca.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca.

Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je noćas zagrebačka policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.
Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.
Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.
Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, priopćio je PUZ. (Hina)

Foto: Klikni.news


PODIJELI S PRIJATELJIMA!