HDZ-u potpora nezaustavljivo raste, Milanoviću sve češći ispadi stigli na naplatu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HDZ je i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj, podrška mu i ovoga mjeseca raste, pokazuje novi Crobarometar Nove TV. Prema najnovijem istraživanju, vladajuća stranka Andreja Plenkovića sada može računati na 30 posto podrške. Dvostruko slabiji je SDP sa 14,1 posto. Zatim su tu Možemo! s 10,2 posto, a isti postotak potpore ima i MOST. Domovinski pokret je na 5,6 posto.

HDZ-ova baza su muški birači, s osnovnom školom te u Dalmaciji. SDP pak više birača ima među starijom populacijom, sa srednjom stručnom spremom te na Sjeveru Hrvatske. Možemo! više birača ima među ženskoj populaciji, biračima od 45 do 60 godina koji su visokoobrazovani te u Zagrebu i Istri i Kvarneru.

MOST ima vise birača među mladima u Dalmaciji, ali i Zagrebu i okolici. Domovinski pokret ima vise birača medu skupinom od 31 do 40 godina, onima sa osnovnom školom te iz Slavonije.

Od ostalih stranaka najbliže izbornom pragu je HSU sa 3,1 posto, Ključ Hrvatske, odnosno bivši Živi zid sada ima 1,9 posto, a HNS je na 1,8 posto.

HSS mjesec završava sa 1,6, SDSS 1,6, IDS 1,5 te CENTAR 1,2. Ostale stranke ispod cine zajedno 4,7 posto a neodlučnih je 12,6 posto.

Predsjednik Milanović ovog je mjeseca dominirao medijskim prostorom, prijetio, optuživao i sve to došlo mu je na naplatu.

Trenutno njegov rad ne podupire 54 posto građana, a podupire njih 38 posto, dok 8 posto ispitanika ne zna. Ovo je već treći mjesec rasta nezadovoljstva radom predsjednika. Još uvijek za svoj rad predsjednik može računati na potporu SDP-a i MOŽEMO!, javlja Nova TV.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!