Maturanti poziraju uz nacistički pozdrav, ponosna profesorica se smije i shera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nives Romanjek, profesorica hrvatskog jezika u slavonskobrodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi, na Facebooku je objavila fotografiju maturanata te škole uz opis: Posljednji pozdrav učionici 2.M i školi, piše portal SBplus.

Problem je u tome što su maturanti na fotografiji odjeveni u uniforme koje podsjećaju na HOS-ove, uz natpis ‘Za norijadu spremni’, K tome, maturanti na fotografiji dižu ruku u nacistički pozdrav. Na fotografiji je i pfoesorica koja skandalozan prizor promatra s osmijehom na licu.

Ravnatelj škole je za SBplus je kazao kako zgrožen fotografijom te da ranije nije znao za incident.

-Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao. Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost“, kazao je prof. Luka Mladinović, ravnatelj škole za SBplus.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!