Jučer nije bio Dan državnosti, ja u farsi dana pečenih volova ne želim sudjelovati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike sudjelovao je na svečanosti dodjele javnih priznanja Grada Zagreba u povodu Dana grada Zagreba. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.

“Volio bih da je Hrvatska ključni igrač, ali nije, Hrvatska je nikakav igrač”, rekao je predsjednik govoreći o odluci EU-a da uvede djelomični embargo na rusku naftu, dodajući da Hrvatska već sada dobiva dio plina i nafte preko Srbije te da je “ključni igrač Mađarska”.

“Hrvatsku nitko ništa ne pita jer ne postavljamo pitanja. Mađarska je kao svoj interes prepoznala uvoz ruske nafte. Ta nafta će završiti ovdje ili ondje. Ti razlozi koje EU navodi za neuvođenje plinskog embarga vrijeđa zdrav razum. Pa uvedite onda potpuno embargo. Sankcije ne funkcioniraju. Niti je rublja pala, niti Rusija to osjeća. Cijenu će platiti europski građani, Putin će se zadovoljno smješkati, a ta nafta i plin će otići drugdje jer je potražnja velika”, kaže predsjednik dodajući da takve sankcije kakve je EU uvela Rusiji ne bi funkcionirale ni u Srbiji.

“Opet pozivam, apeliram, vapijem, da se nađe malo pameti. Svima je sve jasno, HDZ-ovcima također, ali se ne usude pružiti otpor. Kad bismo bili jedinstveni u stavu oko političkog opstanka Hrvata u BiH, stvari bi se riješile vrlo brzo, a Finska i Švedska bi završile u NATO-u. Ovako s Turskom će platiti strahovitu cijenu, a Hrvatska traži malo”, govori predsjednik.

“Svedeni su sada na to da kao gladni vrapci sakupljaju mrvice sa stola. Na to se svela politička matematika u BiH”, kaže Milanović dodajući kako za to treba zahvaliti sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću.

Na pitanje o izjavi Ane Brnabić da je Hrvatska etnički najčistija zemlja u Europi, predsjednik kaže kako njene izjave neće komentirati jer one nemaju nikakvu težinu.

Rekao je kako si je Srbija uzela pravo da bude regionalni Haag.

Posljedice univerzalne jurisdikcije su opasne, govori Milanović i dodaje kako je Srbija nedefinirana po pitanju gdje stvarno pripada.

Za Dan državnosti je rekao da se Dan državnosti obilježava 25. lipnja, na dan kad je Sabor donio odluku o razdruživanju, dan kad je hrvatski narod velikom većinom, koja nije bila nikad ni prije poslije, odlučio da izlazi iz Jugoslavije.

“Ja nisam organizirao prosvjede protiv Dana državnosti 30. svibnja, nisam. Ja sam samo rekao: ‘Dečki, ja u toj farsi dana pečenih volova neću sudjelovati’. Koncert, to je tipično štreberska ideja, sjediš, zavališ se, malo prčkaš po mobitelu, ništa ne možeš pogriješiti.”

“Ovo protiv Baneta je u fazi pirjanja, temeljca. Ne mogu sad vikati na novinara, vidim da to radi da bi isto pitao i ovog s etiketom. On kaže da treba to ispitati… jedan krasan tip sve u svemu. I sad ja pitam što je s Banetovom prijavom, to je sto puta ozbiljnije djelo. Je li bio već u DORH-u? Konzultiraju se s FBI-om? Jel ovo pritisak? Jest, neka rade svoj posao. Mene su zvali u treptaj oka. to je bio pokušaj da me se brutalno osramoti, nije uspio. To što Bane radi, trebamo svi raditi”,  rekao je predsjednik o svojoj ominjenoj temi – ministru obrane.

Foto FaH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!