Zašto bi dolazak Karamarka na Opći sabor HDZ-a bio problematičan, pa on je bio predsjednik stranke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“HDZ obitelj drži temeljnom vrijednosti društva, a poštujemo i druge oblike obiteljskog života, a to znači da je HDZ stranka desnog centra, uključiva, moderna i da ima poruku i za one koji su u drukčijim situacijama”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je posjetio Državnu vatrogasnu intervencijsku postrojbu u Divuljama, u prigodi održavanja vježbe “Sigurnost 22” upitan je za program HDZ-a, u kojemu se govori o potpori obitelji i ljubavi, odnosno znači li to podršku stranke LGBT osobama.

Na pitanje o izborima u Splitu, Plenković je rekao da je kandidat HDZ-a Zoran Đogaš sjajan kandidat i da se stavio na raspolaganje građanima Splita za preuzimanje odgovornosti za grad. “On je ozbiljan čovjek za ozbiljnu dužnost u drugom najvećem gradu Hrvatske”, rekao je Plenković.

Što se tiče sabora stranke u subotu, Plenković je rekao da je Tomislav Karamarko pozvan. “On je bivši predsjednik stranke, nije izbačen, bio je pozvan i zadnji put, ne vidim tu ništa problematično”, rekao je Plenković.

Komentirao je i sastanak vladajućih i oporbenih stranaka o izmjenama Ustava, koji se tiču referenduma.

Sada smo napravili jako kvalitetan zakon o referendumu, moramo promijeniti zakon i moramo promijeniti Ustav, rekao je Plenković, dodavši da se sastanak o promjeni Ustava ticao samo i isključivo te teme.

“Mi želimo regulirati kvalitetno referendum, sniziti broj potpisa, regulirati kvorum, da se prije prikupljanja potpisa uopće utvrdi je li pitanje u skladu s Ustavom”, rekao je Plenković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!