Gori na tri mjesta u Dalmaciji, najteže kod Vodica, požar nije pod nadzorom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području Dalmacije aktivna su tri požara na otvorenom prostoru, jedan na području Zadarske županije te dva na području Šibensko-kninske županije, priopćili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Ponovno apeliramo na građane na dodatan oprez s obzirom na iznimno nepovoljne meteorološke uvjete, koji uključuju vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cijele Hrvatske, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U naselju Boraja kod Šibenika došlo je do požara zbog prometne nezgode nakon koje se zapalilo okolno raslinje. Na gašenje požara poslan je kanader, uz pomoć vatrogasnih snaga na kopnu.

U istoj je županiji aktivan i požar na Benkovačkoj cesti, koji također gase vatrogasci i kanader.

Prometna nesreća uzrokovala je požar i u Zadarskoj županiji. Uslijed požara na kombiju, koji se zbog tehničkoga kvara zapalio oko 11 sati na cesti u Visočanima, vatra se proširila na okolno raslinje, hrastovu šumu i suhu travu. Požar gasi 16 vatrogasaca sa šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar, DIP-a Zadar, te DVD-ova iz Nina i Ražanca. Gašenje požara ometa jak vjetar, pa su na intervenciju upućeni kanader i airtractor. Zbog gustog dima zatvorena je za sav promet Županijska cesta prema Duševića Mlinu. 

HVZ podsjeća građane da je zabranjeno spaljivanje korova, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!