Policija raspisala natječaj za kupnju još 20 presretača, evo koliko će ih platiti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija je u četvrtak raspisala javnu nabavu tešku 10,56 milijuna kuna bez PDV-a. Naime, odlučila je ojačati vozni par te nabaviti 20 novih presretača koje će biti potrebno isporučiti u roku od 330 dana od potpisivanja ugovora. Prispjele ponude bit će otvorene za 9. rujna. 

Prema specifikacijama, traži se 13 presretača koja imaju ugrađeni novi digitalni uređaj (bez ANPR i Wi-Fi-ija), pet presretača s novim digitalnim uređajem (ANPR, Wi-Fi i ostalim) te dva sa starim digitalnim uređajem (starom kamerom). Svi automobili moraju imati pogon na sva četiri kotača, automatski mjenjač i snagu motora od minimalno 200 kW, prenosi tportal.  

Nadalje, traženo ubrzanje od 0 do 100 km/h je šest sekundi ili manje, pogonsko gorivo dizel, a najveća brzina 250 km/h. Presretači moraju biti limuzine s četvora vrata, a u obaveznu opremu ulazi ABS, ESP, tempomat, prednji i bočni zračni jastuci, aluminijski naplatci, radio s Dab-om, svjetla za maglu sprijeda i straga, parkirne senzore, daljinsko centralno i drugo. Od posebne opreme se traži da stražnja bočna i stražnje vjetrobransko staklo budu zamračena. Tražena dužina vozila minimalno je 4700 mm, međuosovinski razmak minimalno 2850 mm, visina vozila 1450 mm te zapremina prtljažnika 480 litara. 

Prije pet godina je za 24 presretača plaćeno 10,1 milijuna kuna bez PDV-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!