Što će biti glavni zadatak novih članova Uprave Ine?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je u utorak navečer da će primarni zadatak novih članova Uprave Ine, koji će dobiti mandate na šest mjeseci, biti priprema za razgovore s mađarskom stranom u vezi s promjenom modela upravljanja nacionalnom naftnom kompanijom.

“Novi članovi Uprave dobiti će mandate na šest mjeseci, trebat će napraviti screening u kompaniji kako bismo smo mogli pripremiti teren za razgovore s mađarskom stranom oko promjene modela upravljanja, to je njihov primarni zadatak, to je neki prvi korak”, rekao je Milić u razgovoru za N1.

Dodao je kako se energetska kompanija takvog kalibra nikada ne bi išla privatizirati da je bilo do Andreja Plenkovića.

Podsjetio je da je premijer Plenković već nekoliko dana nakon izbijanja afere u Ini jasno zatražio odgovornost cijele Uprave.

“Mađarski članovi Uprave shvatili su teret odgovornosti i povukli se pod pritiskom, a hrvatski članovi nisu postupili tako. Još gore, nisu se ni oglasili u ovih nekoliko tjedana”, rekao je.

“Imamo jednu navalu medijskog interesa za ovu aferu i niz odgovora koji se traže. Kako se moglo dogoditi da takav novac iscuri van, da se tako prodaje plin – jednima za ovu cijenu drugima za drugu i to pogotovo u ovakvoj energetskoj krizi kojoj svjedočimo i sva pitanja idu na Vladu, a Uprava koja je odgovorna za poslovanje kompanije šuti, ta činjenica za nas je već neprihvatljiva”, rekao je, među ostalim, Milić gostujući u emisiji  Pressing s Ilijom Jandrićem.

Procjenjuje da članovi Uprave neće dobiti otpremnine, a ne vjeruje da imaju temelja za tužbe.

“Nadzorni odbor će sutra razriješiti članove Uprave i potvrditi nove koje je Vlada predložila”, kaže Milić objašnjavajući da je to pitanja i morala. “Ako je premijer zatražio odgovornost cijele Uprave, onda su hrvatski članovi Uprave trebali reagirati. To je pitanje morala, profesionalnog digniteta, zašto to nisu učinili, to je pitanje za njih. Vlada je reagirala”, istaknuo je glasnogovornik Vlade Marko Milić. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!