‘Ne znam odakle Hrebaku to da će izbori biti na proljeće’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Premijer Andrej Plenković demantirao je u petak izjavu predsjednika HSLS-a i koalicijskog partnera HDZ-a Darija Hrebaka da bi parlamentarni izbori mogli biti na proljeće, istaknuvši kako ne zna odakle to njemu, ali da o tome još nisu ni s kim razgovarali.

Plenković je to izjavio nakon svečanosti otvorenja Veteranskog centra u Sinju, a na komentar da se oporba već priprema za izbore istaknuo je kako zadnje ankete pokazuju da je HDZ na 30 posto u osmoj godini mandata, dok je SDP na povijesno niskih 11,5 posto glasova.

“Ne sjećam se kada se to dogodilo, da je obrnuto samo bi se o tome pisalo. Logično da se oporba mora spremati kada oni svi skupa ne mogu dobiti kao mi”, rekao je premijer.

Podsjetio je kako su na prošlim izborima pobijedili udruženu oporbu s 25 razlike, a 2016. sa sedam razlike.

“S ovakvim anketama, ni sam ne znam kolika bi ta razlika bila”, dodao je Plenković.

Podsjetio je na sve što je Vlada učinila tijekom proteklog mandata i kriza te ocijenio kako to ljudi vide.

“Vide tko nudi napredak, razvoj, pripadnost krugu zemalja koje su najrazvijenije i onih koji nemaju ništa za reći, nego stvarati lažne teme poput ovih plaža u vezi sa Zakonom o pomorskom dobru ili izmišljati teme u zdravstvu i kad ih nema”, ocijenio je Plenković.

Dodao je kako će toga biti puno u narednih godinu i pol dana.

Govoreći o ispitivanjima vezanima uz nestanak ruske jahte, premijer je rekao kako o tome nema posebnih saznanja, dok su oni koji su odgovorni već smijenjeni u ministarstvu.

Rekao i kako se neće odazvati na Antikorupcijsko vijeće u utorak, istaknuvši kako je riječ o predstavi i zloupotrebi institucije.

Upitan je li razgovarao s predstavnicima Židovske zajednice oko obilježavanja Jasenovca i hoće li biti zajedničkog odlaska i s predsjednikom Republike, Plenković je odgovorio kako su tamo svake godine u jedinoj službenoj organizaciji Spomen područja Jasenovca.

“Nije bilo nekih posebnih kontakata”, dodao je.

“Cijeli naš dijalog i sve naše aktivnosti usmjerene su na to da se sprječava antisemitizam, a da se mladima u obrazovnom procesu objasni što je holokaust i što se događalo tijekom Drugog svjetskog rata”, poručio je premijer. (Hina)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!