Grlić Radman otkrio koliko novca je do sada Hrvatska izdvojila za Tursku i Siriju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska će u ponedjeljak najaviti novu pomoć potresom pogođenim državama, pa će ona ukupno iznositi 5 milijuna eura za Tursku i 400 tisuća eura za Siriju, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

„Pružili smo pomoć nakon potresa, a danas poslijepodne na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriji objavit ćemo dodatne zaloge, čime će naša ukupna potpora Turskoj iznositi 5 milijuna, a Siriji 400 tisuća eura“, rekao je Grlić Radman uoči sastanka europskih šefova diplomacija u Bruxellesu.

Ministar je u izjavi novinarima pozdravio mirno i demokratsko održavanje predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Rekao je da se od tih izbora očekuje „pobjeda politike koja će voditi suverenu Crnu Goru prema konačnom usvajanju europskih vrijednosti i vladavine prava i ponovno otvaranje puta prema članstvu u Europskoj uniji“.

U drugi krug izbora u Crnoj Gori ušli su MiIo Đukanović, kandidat Demokratske partije socijalista, te Jakov Milatović iz Pokreta Europa sad.

Grlić Radman je najavio kako će ministri na sastanku razgovarati o ruskoj agresiji protiv Ukrajine, naglasivši da će Hrvatska nastaviti razne oblike pomoći toj zemlji.

„To uključuje podršku psihosocijalnoj rehabilitaciji i zaštiti različitih skupina pogođenih ratom, kao i u razminiranju“, zaključio je. (Klikni News)

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!