Policija u sjedištu hrvatske vlade, evo zašto su došli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija je u petak došla u sjedište hrvatske vlade zbog prijetnji ubojstvom premijera i članova vlade, potvrdio je glasnogovornik Marko Milić.

“Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o prijetnji ubojstvom premijera i članova Vlade RH. Slijedom toga u vladu je upućen interventni tim te je policijsko postupanje u tijeku”, izjavio je Milić Hini.

Prema neslužbenim informacijama prijetnja je upućena telefonom.

Komentirajući izvješće SOA-e za prošlu godinu, premijer Andrej Plenković u petak je u Dubrovniku rekao da državne institucije konstantno djeluju kako bi spriječile eventualne pokušaje nasilnog rušenja vlasti i naveo da prijetnje postoje te je zbog jedne policija i danas u Banskim dvorima.

SOA u danas objavljenom izvješću za prošlu godinu, među ostalim, navodi da je “detektirala pokušaje pojedinaca s ekstremističkim i militantnim stavovima da paravojno organiziraju svoje sljedbenike, s namjerom provedbe vojne obuke i nabave naoružanja, a s krajnjim ciljem rušenja demokratskog ustavnog poretka”.

Upitan za komentar izvješća, Plenković je rekao kako su postojale “dvije skupine koje su vrlo jasno identificirane, koje su povezivale jedan krug ljudi s ciljem nasilnog rušenja ustavnog poretka”.   (KN, FAH)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!