Zaposlenik Ureda predsjednika pijan za volanom zaletio se u drvo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zaposlenik Ureda predsjednika RH vozio je potpuno pijan te skrivio nesreću u kojoj je ozlijeđen, prenosi danica.hr.

Prema presudi, sve se dogodilo u listopadu oko 2.30 sati ujutro u Zagrebu u Ulici kneza Branimira. Ivan (26) je upravljao automobilom “pri koncentraciji alkohola u krvi najmanje 2,11 g/kg, što je utvrđeno analizom uzoraka krvi 1,94 g/kg, i mokraće 2,15 g/kg”.

Dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki zavoj izgubio je nadzor nad vozilom te je kotačima naletio na rubni kamen, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren, a potom je u zanošenju i rotiranju stražnjim dijelom vozila naletio na stablo.

“Potom se od siline okrenuo na krov vozila i zaustavio prevrnut na krovu i poklopcu motora, djelomično na ukrasnoj živici, a u prometnoj nesreći je zadobio tjelesne ozljede”, navodi sutkinja u presudi.

Ivan kaže kako je te noći bio sa prijateljima koje je počastio za rođendan te su bili u kafiću na Kvatriću u kojem su konzumirali alkohol i on je nakon toga krenuo kući.

Magla i sklisko

“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i kolnik sklizak i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te kotačem udario u rizol i nakon toga u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubravu.

Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata, te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja”, branio se Ivan.

Sutkinja ga je na koncu kaznila s ukupno 730 eura te mu izrekla jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Trebao je platiti i 150 eura troškova postupka, ali sutkinja ga je oslobodila te obveze uz tumačenje kako mu plaća u Uredu predsjednika RH i nije nešto.

Ivan je, naime, na suđenju naveo kako mjesečno kao pripadnik MORH-a s radnim mjestom u Uredu predsjednika i srednjom stručnom spremom zarađuje 1020 eura neto, piše danica.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!