Premier liga se dogovorila sa šest pokretača Superlige koji dolaze iz Engleske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Takozvana Engleska „Velika šestorka“, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham, koji su sudjelovali u projektu osnivanja Superlige, postigli su dogovor s Premier Ligom.

Svi klubovi zajedno će u duhu dobre buduće suradnje platiti 22 milijuna funti Premiershipu. Taj će novac biti uložen u razvoj lokalnih nogometnih sredina i omladinskih škola.

Velika šestorka tako je izbjegla neke veće sankcije za svoj „neposluh“, ali su poprilično ozbiljno upozoreni. Ukoliko ikad više sudjeluju u sličnom projektu biti će im odmah oduzeto 30 bodova u aktivnom prvenstvu, odnosno sezoni, a svaki klub će pojedinačno morati platiti 25 milijuna funti.

UEFA se već ranije nagodila s navedenim klubovima, Milanom, Interom i Atletico Madridom. Ti su klubovi dobili blage novčane kazne. 25. svibnja pokrenut je postupak protiv Juventusa, Barcelone i Real Madrida, klubova koji se nisu odrekli projekta Superlige, no taj je postupak u srijedu privremeno obustavljen. Mediji su nagađali kako bi tri navedena kluba čak mogli dobiti dvogodišnju zabranu nastupanja na UEFA-inim natjecanjima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!