Rat! Ovo znači rat!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rat, ovo znači rat! – kultna rečenica iz megapopularnog stripa Asterix je točno ono što opisuje trenutnu situaciju između jednog od najboljih nogometaša svih vremena Cristiana Ronalda i svjetske korporacije Coca-Cola.

CR7 je naime na konferenciji za medije prije utakmice Portugala i Mađarske, u kojoj su Portugalci slavili 3:0, maknuo boce Coca-Cole s konferencijskog stola. Nakon što je maknuo boce popularnog napitka Ronaldo je poručio svima da ne piju Coca-Colu, već vodu, koja je puno zdravija.

– Pijte vodu, a ne Coca-Colu – poručio je Ronaldo.

Ovo nije prvi put da se Portugalska zvijezda bori protiv konzumacije Coca-Cole i gaziranih pića, no nikada prije to nije u ovoj mjeri utjecalo na poslovanje najpopularnije korporacije u svijetu.

Poruka CR7ice izazvala je snažnu reakciju na društvenim mrežama, ali i u financijskom svijetu. Španjolska Marca navodi da su dionice Coca-Cole odmah nakon Ronaldove reakcije pale sa 56.10 na 55.22 dolara, odnosno vrijednost te korporacije pala je sa 242 na 238 milijardi dolara.

Ronaldo je tako jednim potezom skinuo 4 milijarde dolara jedne od najutjecajnijih svjetskih megakorporacija. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Coca-Cola reagirati i hoće li uopće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!