Bjelovarčani u Glasgowu u kiltovima za Hrvatsku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GLASGOW – Na Škote u kiltovima – tako su se hrvatski/bjelovarski navijači pripremili za današnju odlučujuću utakmicu Hrvatske protiv Škotske nogometne reprezentacije. Od Irske do Škotske navijač Marin Pali i njegov prijatelj zaputili su se na utakmicu za koju se svi nadaju da će Hrvatsku odvesti u novi krug Europskog prvenstva. Čim su saznali gdje reprezentacija igra, kupili su željno iščekivane ulaznice, priča nam Pali.

– Imali smo želju otići i dati podršku našoj reprezentaciji. Važno je da igrači vide da nas ima jer nije isto igrati pred praznim tribinama i pred barem malo svoje publike. Jako smo sretni što smo uspjeli doći. Direktno nakon posla otišao sam po kolegu u Dublin iz kojeg smo išli za Belfast pa sve do Londona. Nismo spavali sigurno 26 sati u komadu – kaže Pali.

Iako nema previše hrvatskih navijača, Pali navodi da ih je protiv Čeha bilo oko 200, a nada se da će tako biti i na utakmici protiv Škotske. Ono najvažnije, predviđanja su popločena pozitivom. – Sigurno će biti teška utakmica. U Škotskim medijima čitamo da su vrlo samouvjereni i vjeruju da će nas dobiti. No, ja bih rekao da će u nama proraditi inat i da ćemo pobijediti rezultatom 2:1. Dat ćemo im da zabiju jedan gol, neka se i oni malo vesele – priča Pali.

U društvu vatrenih navijača iz Irske nalazi se i Slavko Prišćan, član Izvršnog odbora HNS-a. – Kada smo u ulozi sportaša, navijača ili nekog pratećeg tima, onda svakako mora postojati neka nada i vjera da se nešto može promijeniti. Igrali smo loše, posebno prvo poluvrijeme protiv Čeha. Nadam se da smo došli sebi i razmislili o svemu. Ipak igrači predstavljaju svoju državu i moraju dati sve od sebe. Pretrčali smo 12 kilometara manje nego Česi što je zabrinjavajuće. Svatko tko Hrvatskoj želi dobro, mora dati više od sebe. Čuo sam se i s jednim dijelom stožera gdje je rečeno da se atmosfera popravila te da svi planiraju dati svoj maksimum. Rekao bih da će cijela atmosfera, poznavajući Škote i njihove navijače, biti paklena. Oni će euforično juriti po igralištu te igrati čvrsto i oštro, nekada i preoštro. No, tu se treba prilagoditi. Mislim da smo tehnički bolja ekipa te da moramo dati sve od sebe borbenošću i mudrom igrom. Teško je biti prognozer, ali nadam se da ćemo Škote dobiti s 1:0 – zaključuje Prišćan.

Svima je jasno jedno – samo pobjeda Hrvatsku vodi do nastavka prvenstva pa iako je kod kuće najljepše, želimo im da se kući ne žure. Sretno Hrvatska!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!