Hoće li Furija izgorjeti u plamenu Vatrenih?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U osmini finala Europskog prvenstva Hrvatska će nogometna reprezentacija zaigrati protiv najmoćnijeg protivnika do sada, Španjolske.

Vatreni su nakon pobjede nad Škotskom 3:1 prvi izborili osminu finala i strpljivo čekali protivnika kojeg nisu znali do samog kraja jučerašnjih utakmica. Na kraju, na Vatrene ide Furija koja je Slovačku pregazila s 5:0.

Da, dobili smo najtežeg mogućeg protivnika iz skupine E, ali plakanje nikada nikome nije donijelo prolazak dalje. Svima onima koji se žale na Španjolsku, samo možemo postaviti pitanje, bi li bili sretniji da smo završili prvi u skupini pa sada igramo protiv Elfa? Tako je kako je, mogla je biti Švedska, ali ni Furija nije nepremostiva, sada samo svu snagu i koncentraciju treba prebaciti na nadolazeću utakmicu i ne razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo.

Španjolska dakako stoji visoko među najboljim reprezentacijama u Europi, ali stoji i Hrvatska i u Europi i u svijetu. Do sada su Vatreni protiv Furije igrali osam puta, upisali su tri pobjede, jedan remi i četiri poraza.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije zasigurno ne gubi vrijeme i već naveliko priprema Vatrene za Kopenhagen.

– Čeka nas jedan od najvećih protivnika u ovom dijelu natjecanja, ali što je, tu je. Španjolska je protiv Slovačke pokazala svoju kvalitetu, pobijedivši 5:0. Riječ je o mladoj, brzoj i energičnoj momčadi, čija se igra bazira na visokom presingu, na puno kombinatorike i ulazaka u prazan prostor. Morat ćemo imati kontrolu lopte, pokušati nametnuti svoj stil igre i napasti ih – govori izbornik Zlatko Dalić.

Izbornik zbog nakupljenih kartona neće moći računati na Dejana Lovrena, kojeg će vjerojatno zamijeniti Duje Ćaleta-Car. Biti će zanimljivo vidjeti hoće li izbornik ostaviti Juranovića ili će ipak vratiti Šimu Vrsaljka nakon potrebnog odmora koji je Šime dobio.

Mogućih prvih 11 za izlazak na teren protiv Furije:

Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović, Kovačić – Vlašić, Modrić, Perišić – Petković

Atmosfera je sve bolja, na terenu i van njega. S obzirom da se utakmica igra u Danskoj koja nema karantene, na Kopenhagen se sprema invazija hrvatskih navijača. Iz udruge Mi Hrvati govore kako je interes za ulaznicama golem, a na stadionu u Kopenhagenu do sada je bilo dopušteno 25 tisuća ljudi na tribinama.

– Trebalo bi i sada biti tako. No, vidjeli smo da su Danci, kada su bili domaćini protiv Rusije, pustili i više od 30 tisuća ljudi, barem je tako izgledalo. Hrvati će u navijačkom sektoru imati do četiri tisuće ulaznica, a za ostali dio morati ćemo biti domišljati – govori predsjednik udruge Mi Hrvati, Željko Bulić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!