Juniori NK Bjelovara plasirali se u 1. HNL, trener Bošnjak sretan i ponosan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za juniore NK Bjelovara jučer je bio veliki dan. Mladi igrači rezultatom 4:2 pobijedili su NK Jadran Poreč i tako ušli u Prvu hrvatsku nogometnu ligu juniora. Loptu u mrežu za NK Bjelovar pospremili su Dean Radošević (dva pogotka), Bruno Kunštek i Jakov Pranjić.
Trener Petar Bošnjak vjerovao je u svoje igrače, a tome je pridonijelo i gledanje utakmice suparničke ekipe.

-S kolegom sam prošli četvrtak išao u Karlovac i Šibenik gdje sam snimio njihove vrline i mane. U kratko vrijeme, prije same utakmice, sa svojim dečkima prošao sam viđeno kako bi to mogli pretočiti u utakmicu. Utakmicu smo dobro otvorili, već u petoj minuti vodili smo 2:0 dok je poluvrijeme završilo rezultatom 4:0. Na poluvremenu dao sam priliku igračima koji su manje igrali kako bi osjetili tu slast. Na kraju je utakmica završila 4:2 za nas – rekao je Bošnjak.
Čestitao je Bošnjak svim svojim igračima na zalaganju i želji da pobjede.

– Nije im bilo lako odigrati utakmicu, pogotovo po toj neizdržljivoj vrućini. Dečki su dali svoj maksimum i ja im na tome čestitam. Starijim igračima koji igraju i za seniore i za juniore posebna zahvala i pohvala jer zadnjih dva mjeseca imali su težak ritam. Imaju sada odmor nekih dvadesetak dana pa ćemo vidjeti što dalje, hoćemo li dovesti nove igrače i selekcije jer Prva NHL ipak je puno veći nivo. Potrebna su određena odricanja i ostale stvari koje profesionalizam sa sobom nosi – navodi Bošnjak.
Liga je to, dodaje Bošnjak, koja sljedeće sezone 2021./2022. na gradski stadion u Bjelovar donosi juniore Dinama, Hajduka, Osijeka, Rijeke…

– Nije to samo ime, ulazak u tu ligu donosi i televiziju, promociju, marketing, menadžere. Na kraju krajeva, nogomet je i biznis, a ne više samo igra. Želimo da se naša djeca pokažu u najboljem svjetlu jer ipak, nogomet se ne igra sto godina. Bit će to veliki iskorak prema seniorskom nogometu, ali i prema van – kaže Bošnjak.

Sve navedeno veliki je plus jer na razini Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se pravi i dobri igrači, zaključio je ponosni trener.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!