Čak devet natjecatelja iz ŠPK H-8

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dana 26.8.2021.u Koprivnici , održano je državno prvenstvo u  latinsko-američkim plesovima  u organizaciji domicilnog plesnog kluba i Hrvatskog sportskog plesnog saveza a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. Otvorenje i natjecatelje pozdravio je župan Darko Koren.

Natjecalo se je oko 254 natjecatelja, što u parovima, pojedinačno i u formacijama, iz 15 klubova a sudilo je 7 sudaca.

Među natjecateljima bilo je i 9  natjecatelja iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Ramona Pečar, Lena Medvedović, Ameli Koščak Vukobrat, Hana Birač, Leon Grgić te u parovima Borna Kovačević-Petra Filipan, Filip Dujmović-Sara Haistor. .

Najbolji plasman je ostvarila u kategoriji ” osnovci” Ramona Pečar koja je osvojila drugo mjesto i srebrnu  medalju te ponijela titulu viceprvakinje u svojoj kategoriji pojedinaca u latinsko-američkim plesovima. Ameli Koščak Vukobrat je u velikoj konkurenciji iz  osmine, četvertine u polufinalu  osvojila je 7.mjesto od 32 natjecatelja t e joj je nedostajao jedno mjesto da uđe u finale; Hana Birač i Lena Medvedović također su se  dobro plasirale, u velikoj konkurenciji od 40 natjecatelja Hana je osvojila  u četvrt finalu  26 mjesto a Lena  osvojila je 9 mjesto od 15 natjecatelja; Leon Grgić u muškoj konkurenciji osvojio je 1.mjesto u kategoriji ,,mlađa mladež,,;plesni par Dujmović-Sara Haistor 5.mjesto i Borna Kovačević-Petra Filipan 6.mjesto u finalu.

Dana 27.2021. također u Koprivnici održan je i bodovni turnir na kojem je sudjelovalo 180 natjecatelja iz 14 klubova među kojima su bili i natjecatelji H-8.

Po prvi puta na natjecanje su izašle: Erika Kiđemet, Marta Novaković i Tia Ivana Palata u starosnoj kategoriji ,,osnovci  u kvalitativnoj kategoriji D1,, te osvojile: Tia Ivana Palata u standardnim plesovima 2.mjesto i srebrnu medalju dok je u latinsko-američkim plesovima osvojila 1.mjesto i zlatnu medalju, Marta Novaković osvojila je 2.mjesto u latinsko-američkim plesovima i srebrnu medalju dok je u standardnim plesovima bila 6-sta., Erika Kiđemet osvojila je 6.mjesto u latinsko-američkim plesovima i 4.mjesto u standardnim plesovima. Za Tiu, Martu i Eriku samo pohvale za svoje prvo natjecanje.

Osim njih na turniru natjecale su se i: Ramona Pečar koja je osvojila  prva mjesta u obje plesne discipline i zlatne medalje, Lena Medvedović u svojoj kategoriji osvojila j e 1.mjesto u latino-američkim plesovima i zlatnu medalju a u standardnim plesovima osvojila je 2.mjesto i srebrnu medalju, Ameli Koščak Vukobrat osvojila je 1.mjesto u standardnim plesovima i zlatnu medalju dok je u latino-američkim plesovima bila 2. sa osvojenom srebrnom medaljom.

 

Slijedeće natjecanje je sredinom srpnja u Sisku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!