Furija u produžecima ugasila plamen Vatrenih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U drugoj najefikasnijoj utakmici u povijesti svih Europskih prvenstava Hrvatska je s 5:3 ispala od Španjolske.

Nećemo se lagati, nije igra naših reprezentativaca bila idealna. Krenuli su slabo, izgledalo je kao da opet ne mogu zabiti gol, Španjolci su zato zabili dva komada, jedan sebi, jedan nama, držali su posjed lopte i imali kontrolu nad igrom. U napadu smo bili bez ideje, u obrani smo bili šuplji tamo gdje nismo smjeli biti, ali bez obzira na sve te kritike i dalje smo svojim stilom igre i timskom kvalitetom očito boljim Španjolcima napravili ogromne probleme.

Deset minuta prije samog kraja, rezultat je 3:1 za Španjolce, a samo tih par minuta nakon Vatreni imaju 3:3 i igraju se produžeci. U tom je trenu sve izgledalo moguće, bili smo u naletu, na vrhu svijeta, navijači u deliriju, igrači iz kojih puca samopouzdanje, išli smo po pobjedu, a onda smo opet negdje skrenuli u krivo.

Skrenuli smo, tko god što rekao, samo zbog manjka sreće, dvije propuštene prilike u produžecima Španjolci su kaznili i vratili nam s dva gola. U tim nesretnim produžetcima stvarno su igrale dvije jednako kvalitetne reprezentacije, ali izgledalo je kao da svaka lopta koju mi pošaljemo prema vratima Furije ne može ući, a s druge strane, sve što su oni poslali na naš gol ušlo je kao magnetom privučeno.

Ne isplati se plakati, nemamo za čime žaliti, pokazali smo volju, želju, snagu i zajedništvo, pokazali smo da možemo. Možda se samo možemo pitati kako bi završila utakmica da su naši momci igrali od prve minute kao u zadnjih deset, ali i ovako su odigrali i više nego dovoljno da budemo ponosni.

Inače ovo je po broju golova druga najefikasnija utakmica u povijesti Eura. Više se golova zabilo još davne 1960. kada je Jugoslavija pobijedila Francusku s 5:4, a ta je utakmica ujedno bila i prva utakmica premijernog izdanja EP-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!