Manje od mjesec dana do otvaranja Olimpijskih igara vlada Japana razmatra produljenje izvanrednih mjera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Japanski mediji prenose kako manje od mjesec dana uoči otvaranja ljetnih olimpijskih igara tamošnja vlada razmišlja o produljenju mjera za sprečavanje širenja koronavirusa u Tokiju i drugim područjima za dva tjedna.

Tokio je pod nekom vrstom „polukarantene“ do 12. srpnja, ali zbog nedavnog porasta broja zaraženih tamošnja je vlada zabrinuta. Taj bi podatak mogao rezultirati dodatnim produljenjem ovog oblika karantene te tako utjecati na broj gledatelja koji imaju dozvolu ulaza na olimpijske igre.

Japanski dnevni list Mainichi Shimbun piše kako vlada razmatra produljenje izvanrednog stanja za dva do četiri tjedna, a ukoliko do tog produljenja dođe, ono će se preklapati s Olimpijskim igrama koje kreću 23. srpnja.

– Sve odluke vezane s „kvazi“ izvanrednim mjerama donijet će se na temelju politika koje imamo – izjavio je glavni tajnik kabineta Katsunobu Kato na konferenciji za novinare.

Zbog ovakvog stanja još je u ožujku odlučeno da strani gledatelji neće moći pratiti natjecanja. Broj gledatelja ograničen je na 5 tisuća u slučaju da se stanje produlji, u suprotnom će ta brojka iznositi njih 10 tisuća.

Zbog straha od novog porasta broja zaraženih također je odlučeno kako će prolazak olimpijske baklje kroz Tokio biti bez gledatelja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!