Hajduk doveo napadača iz Premier lige

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hajduk je na Poljud doveo 22-godišnjeg slovenskog napadača Jana Mlakara. Mlakar je stigao iz Brightona, a s Bilima je potpisao do ljeta 2025. godine.

Trenutna vrijednost Slovenca prema Transfermarktu iznosi 2.000.000 eura, a do sad je za njega u odštetama isplaćeno duplo više od toga, čak 5.200.000 eura i to bez iznosa koji je platio Hajduk. Točan iznos odštete koji su Bili platili nije poznat, ali moralo ga je biti jer je Mlakar s Brightonom imao još godinu dana ugovora.

Mlakar je prošle godine bio na posudbi u Mariboru gdje je u 32 odigrane utakmice upisao 14 pogodaka i tako postao najbolji strijelac slovenske prve lige. – Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama još u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača – rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Jan je izjavio kako su mu prvi dojmovi super te kako jedva čeka započeti treninge s cijelom ekipom Hajduka.

– Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično i u Hajduku. Mogu samo obećati da ču uvijek dati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres – rekao je Mlakar u svojoj prvoj službenoj izjavi za Hajduk.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!