Dinamo danas igra protiv Omonije nakon ne toliko uvjerljivog početka sezone

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Modri danas u 20 sati na Maksimiru dočekuju ciparsku Omoniju. Naši momci na domaći travnjak izlaze kao veliki favoriti, ali protiv čvrstih Ciprana morati će i potvrditi taj status.

Sezona za Modre uopće nije krenula bajno. Nakon, po mnogima, nedovoljno uvjerljive pobjede nad Valurom, trebala im je dobra predstava u domaćoj ligi, a do nje nije došlo. Svi su očekivali kako će si utakmicom protiv Slaven Belupa Modri ići dizati samopouzdanje nakon tog mlakog prolaska od Valura, ali Koprivničani su ih porazili s 2-0. Logično je da su Dinamovci trenutno potreseni od dosadašnjih nastupa od kojih su svi očekivali više, a koliko su im se nastupi uvukli u glavu vidjeti ćemo danas protiv Omonije.

Omonia svakako nije momčad koju se može ili smije podcijeniti. Naslov prvaka Cipra osvojili su 21 put, a uz to imaju 14 nacionalnih kupova i 16 Superkupova. Ipak, ako je gledati prema tržišnoj vrijednosti, makar to nije najbolji pokazatelj kvalitete, Omnija je daleko od Dinama. 13,4 milijuna eura iznosi vrijednost momčadi s Cipra, dok su modri čak deset puta skuplji – 137.4 milijuna eura.

Dinamo je veliki favorit i prema kladionicama, koeficijent na pobjedu Modrih iznosi 1.35, dok je za pobjedu Ciprana koeficijent čak 8. Ulogu favorita, ali i pristup utakmici i očekivanjima od iste prokomentirao je i Damir Krznar.

– Iznimno zahtjevan protivnik koji je satkan od vrlo iskusnih igrača, trenera koji apsolutno zna igrati na rezultat. Očekujem tešku, rovovsku bitku. Uloga favorita i dalje je na nama, postaviti ćemo se autoritativno, kao favoriti, pokušati naći prolaz u sljedeću rundu. Momčad je to koja zna igrati na rezultat. Očekujem Omoniju koja će na momente čekati i nas, navlačiti nas, pokušati iskoristiti kontranapad, ali i pokušati napasti ako osjete kuražu i stabilnost. Barem je to tako bilo kroz sve utakmice koje smo gledali i skautirali. Omonia je zaista dobar, respektabilan protivnik. Mi smo bolji, ali naravno, moramo to potvrditi na terenu – detaljno je objasnio svoja stajališta i očekivanja trener Dinama.

Mi Modrima želimo svu sreću i napokon jednu uvjerljivu pobjedu za dizanje samopouzdanja na početku sezone. Vi dragi čitatelji utakmicu možete pratiti na HNTV-u od 20 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!