Dinamo svojom kvalitetom iznenadio Omoniju, ali što je s uzvratom?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zagrebački Dinamo je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio ciparsku Omoniju rezultatom 2:0. Golove za Modre zabili su Lovro Majer i Kristijan Jakić, a utakmicu je prokomentirao i trener Ciprana Henning Berg.

– Uvijek nas frustrira kad izgubimo 2:0. Danas smo izgubili od ekipe koja je bolja nego što smo mislili da jest, ali pokazali smo da smo kompetitivni. Igra se još jedna utakmica – rekao je Berg. Nadodao je još i kako su u određenim fazama utakmice njegovi igrači radili dobre stvari, ali i kako su u nekim drugima mogli biti bolji. Berg je na kraju zaključio kako su bili dobri, te kako nije lako izgubiti, ali i naglasio kako se vesele uzvratu.

Kada smo kod uzvrata koji će se igrati na Cipru moramo spomenuti i malu „aferu“ koja je nastala vezano za vrijeme igranja. Naime Ciprani žele da utakmica krene u 17 sati kada bi temperatura na travnjaku trebala biti između 40 i 50 stupnjeva Celzija.

Cipranin Spyros Neofytidis, dopredsjednik svjetskog sindikata nogometaša (FIFPRO) inzistira da utakmica ne krene u zakazano vrijeme upravo zbog paklenih vrućina u Nikoziji. Vjeruje se kako će nakon njegova zahtjeva UEFA kontaktirati Omoniju kao organizatora utakmice i tražiti njihovu potvrdu o temperaturama koje će biti u zakazanom terminu.

Neki vjeruju kako Omonija namjerno želi igrati na izrazito visokim temperaturama jer su njihovi igrači na njih navikli i tako bi umanjili razliku kvalitete između domaćih igrača i gostiju, odnosno Dinamove ekipe. Logično Modri su puno kvalitetnija momčad, ali to je kada govorimo o identičnim uvjetima za jedne i druge, ali ako se uvjeti pogurnu na stranu koja više odgovara jednoj momčadi (u ovom slučaju visoke temperature idu na ruku Omoniji) tada se ta razlika u kvaliteti igre smanjuje.

Vjeruje se kako će UEFA prihvatiti zahtjev Neofytidisa i pomaknuti termin utakmice za dva sata kasnije kada će temperature biti kudikamo prihvatljivije za organizam.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!