Dinamo ima lijepu prednost iz prve utakmice, ali Ciprani kod kuće u Europi nisu poraženi 31 godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas u 18 sati kreće utakmica između Dinama i Omonije u koju Modri ulaze s prednosti od 2:0 iz prve utakmice.

Ukoliko momci s Maksimira prođu Omoniju osigurat će si nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, ali njihove su ambicije puno veće, oni žele u Ligu prvaka.

Puno se proteklih dana pisalo o velikim vrućinama na Cipru, ali trener Damir Krznar ugušio je priče o vrućini koja ide na stranu domaćina.

– Vrućine na Cipru? Ma oko toga se previše piše, svaki profesionalni sportaš sposoban je za 90 minuta, pa tako i naši igrači. OK, možda će biti malo teže, ali vrućina neće biti presudan faktor u ovom dvoboju – siguran je Krznar u kvalitetu svoje momčadi.

U slučaju da Dinamo danas pobijedi, osigurati će si 3,48 milijuna eura u blagajni. Od tog iznosa 480 tisuća eura dolazi od prolaska dalje, a dodatna tri milijuna Modri bi dobili plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige. Logično, kao što smo već rekli, Zagrepčani ne misle stati na konferencijskoj ligi pa je za očekivati kako će prolaskom dalje taj iznos još rasti. Potencijalnim plasmanom u grupnu fazu Europske lige bi dobili 3,6 milijuna eura, dok se logično daj iznos za Ligu prvaka još znatno povećava.

– U dvoboj ulazimo s lijepom prednošću, ali naša utakmica još traje. U nju ulazimo ozbiljno i studiozno, ne očekujem laganu utakmicu, ali znam da imamo snage i mogućnosti u Nicosiji uspješno završiti posao – poručio je Damir Krznar.

Da Dinamo na Cipru ne čeka lagan posao pokazuje i statistika. Omonia je u domaćim utakmicama na europskoj sceni neporažena već 31 godinu. Istina je da su u tom periodu odigrali samo osam europskih duela, ali na Cipru nisu slavili Olympiacos, Salzburg, Wisla Krakow, Crvena Zvezda čak dva puta…

Krznar je ozbiljno mislio kada je rekao da u utakmicu ulazi ozbiljno i studiozno pa tako na teren izlazi Dinamo u svojem najjačem „europskom“ sastavu.

Sastav Dinama za večerašnju utakmicu protiv Omonije:

Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile, Moubandje – Jakić – Ivanušec, Majer, Mišić, Oršić – Petković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!