Kraljevi bez zadnjeg reda, Ancelotti u problemima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Raphael Varane u ovom prijelaznom roku napušta Real Madrid i potpisuje za kultni Manchester United. Informacija je stigla od otočkih medija i stručnjaka za transfere Fabrizia Romana.

Ovaj dvadesetosmogodišnji francuski branič odlučio je napustiti Real, čiji je član od 2011. godine, još prije nekoliko mjeseci. Varane je inzistirao na transferu baš u Manchester United. Crveni su vragovi za ovog stopera ponudili 50 milijuna eura, Real je prihvatio ponudu, a Varane potpisuje petogodišnji ugovor, do 2026. godine.

E sad dolazimo do one narodne poslovice „Kad se jednom smrkne – drugom svane“ i dok tako Varane uživa jer je dobio željeni transfer, trener Kraljeva iz Madrida ostao je bez oba stopera i ne zna kako će dalje.

Podsjetimo da je prije Varanea Kraljevski klub napustio i jedan od najvećih Kraljeva u povijesti, Sergio Ramos. Legendarni stoper i bivši kapetan Reala i reprezentacije Španjolske napustio je klub jer nije mogao postići dogovor s predsjednikom. Tada se govorilo kako Perez ne želi isplatiti traženu plaću Ramosu samo kako bi zadržao Varanea, a sada su ostali bez oba stopera.

Carlo Ancelotti uopće nema lak zadatak nakon što je preuzeo klupu od Zidanea. Svi su svjesni da je Zidane otišao jer nije želio sudjelovati u pomlađivanju kluba i davati otkaze igračima s kojima je osvojio sve što se osvojiti dalo. Ancelotti je došao kao svojevrsni stečajni upravitelj kluba, ako bi na igrače gledali kao na imovinu kluba, što tehnički i jesu. Ipak, nitko nije očekivao kako će odmah na početku svoje prve sezone, Talijan ostati bez dva stožerna stopera.

Jedna jedina pozitivna vijest za novog-starog trenera Kraljeva dolazi iz Austrije i zove se David Alaba. Alaba može igrati poziciju stopera i čini se kako će ju zaigrati.

Iskreno kad pogledam situaciju kakva je osobno mi se čini kako je Alaba doveden kao partner Varaneu, dok su se istovremeno riješili Ramosa čiji je utjecaj među igračima bio prejak i potencijalno opasan za predsjednika kluba i novog trenera. Negdje putem dvojac je ostao bez uzdi u rukama i sada su ostali sa stoperom manjka. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se Kraljevi posložiti za budućnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!