Ušli u 3. pretkolo Lige prvaka, ali i osigurali Konferencijsku ligu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo je prvi klub koji je Omoniju dobio kod kuće nakon 31 godinu dugog niza bez poraza. Utakmica je završila rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak zabio je Luka Menalo u 79. minuti.

Momci s Maksimira ovom su pobjedom osigurali nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, ali njihove su ambicije puno veće. Dinamo sad ide dalje, u 3. pretkolo Lige prvaka u kojem će nastupiti protiv poljske Legije.

U slučaju da Modri pobijede Legiju osigurat će si nastup u Europskoj ligi, ali uz to će biti samo jednu utakmicu udaljeni od Lige Prvaka. Zagrepčani ne skrivaju ambicije i jasno su dali do znanja da je njihov cilj zaigrati u grupnoj fazi Lige prvaka, pa su time i povisili očekivanja navijača i javnosti koji ne očekuju ništa manje od odličnog Dinama. Na sreću svih ljubitelja nogometa, klub s Maksimira na travnjaku izgleda upravo tako – odlično.

U slučaju da Legija porazi Dinamo, Modri bi tada igrali u Play-offu Europske lige. Pobjeda u toj utakmici znači nastup u Europskoj ligi, dok bi poraz jamčio nastup u Konferencijskoj ligi koji Modri imaju već i sad.

Napomenimo kako plasman u Konferencijsku ligu, kad se zbroje svi prihodi, klubu donosi 4,4 milijuna eura, plasman u Europsku ligu 7 milijuna eura, a plasman u elitnu Ligu prvaka u blagajnu kluba donio bi pozamašnih 22,5 milijuna eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!