„Došli smo pobijediti i to smo uspjeli!“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Valent i Martin Sinković toliko su dobri u onome što rade da su nas već navikli na osvajanje zlatnih medalja… Pa sad možemo reći da su nas navikli s razlogom, jer osvojili su još jednu.

Braća Sinković Olimpijski su pobjednici u dvojcu!

Naši su veslači po dobrom starom običaju od starta krenuli jako. Na polovici utrke bili su pola čamca ispred prvih pratitelja Rumunja i držali su tu prednost sve do posljednjih 200-injak metara.

Rumunji su krenuli stiskati u samoj završnici, ali Valent i Martin taj su napad odbili. Na treće mjesto zasjeli su Danci.

Ovo je treća olimpijska medalja za naše sjajne veslače, a da stvar bude bolja, osvojili su ju u trećoj različitoj disciplini. Sinkovići su 2012. u Londonu uzeli srebro u četvercu na pariće, a 2016. uzeli su zlato u dvojcu na pariće.

– Rumunji su nas testirali do krajnjih granica jer su krenuli u napad puno ranije nego što smo mislili, već na 1000 metara. Pojačali smo na nekih 750 metara i onda smo popustili u završnici jer je bilo dosta vala i pojavio se umor. Došli smo pobijediti i to smo uspjeli – rekao je Valent sa srećom na licu.

Martin je dodao kako su ostvarili sve što su se dogovorili s trenerom. – Uvjeti su bili gori u polufinalu, a sve što smo dogovorili s trenerom, to smo i ostvarili. Rumunji su nas iznenadili, ali smo znali da moramo napraviti razliku prije finiša, jer su vrlo dobri u završnici. Vratio nam se osjećaj od prije pet godina, ispisali smo povijest – samozadovoljno je nadodao Martin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!