BBB-ovci napali navijače poljske Legije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči utakmice između Dinama i Legije, sinoć su se u zagrebačkoj Dubravi sukobili navijači ta dva kluba.

Poljski su navijači u Zagreb stigli autobusima s dalmatinske obale na kojoj ljetuju, a vjerojatno se radi o namjernom izazivanju sukoba s njihove strane. Naime, navijači Legije poznati su po dogovorenim tučnjavama koje nazivaju “Ustavke”. Jedna od najradikalnijih podskupina navijača legije naziva se Teddy Boys 95.

Poljaci su navodno namjerno izabrali Dubravu jer je kvart poznat kao dio grada gdje žive najveći navijači Modrih.

Kako god bilo, izgleda da su Poljaci dobro izabrali jer su se BBB-ovci vrlo brzo organizirali i krenuli u sukob s Poljacima na nekoliko lokacija u Dubravi.

U tučnjavi koja se odvila u Dankovečkoj ulici sudjelovalo je oko 200 navijača. Letjele su baklje i stolice, porazbijano je nekoliko terasa kafića, a navijači su međusobno na sebe bacali sve što su mogli.

Srećom, policija je na terenu bila od samog početka incidenta. Sukob nažalost nije spriječen u cijelosti, ali je barem sankcioniran do te mjere da se spriječi još veći kaos.

U sukobima je ukupno sudjelovalo oko 400 ljudi, oštećeno je čak pet ugostiteljskih objekata i nekoliko automobila.

– Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača (oko 300 BBB-ovaca i 100 Poljaka), policijski službenici su uporabili sredstva prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba  – priopćili su iz policije.

Jedan je poljski navijač operiran nakon što je  zadobio prijelom bedrene kosti koji se kvalificira kao teška ozljeda.

Konobar od jednog iz kafića objasnio je situaciju iz svoje perspektive.

– Izlazim iz kuhinje i vidim da odjednom sve leti. Letjele su boce, pepeljare, strašno nešto. Gledam kako se razbija staklo, čaše, čajnici, a minutu prije je sve bilo najnormalnije, potpuno mirno. Letjele su baklje. Nismo mogli doma, morali smo čekati da nas netko pusti. Razbijene su nam stolice, mi smo nalazili stolove i stolice 50-100 metara dalje – rekao je konobar iz palačinkarnice.

Pogledajte video sukoba na linku:

https://fb.watch/7ac2541QIw/

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!