Maratonu lađarica se pridružuju i čazmanske Amazonke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Bjelovar je poznat i po tome što se unatoč tome što nema ni more, ni jezero, ni rijeku može pohvaliti sjajnim veslačicama i veslačima koji postižu sjajne rezultate na neretvanskom Maratonu lađa. No, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji više nije usamljen jer u pohod na Neretvu ove godine kreću i čazmanske Amazonke. Udrugu su osnovale krajem prošle godine jer su se, kaže kapetanica Ornela Cindori, željele pridružiti tom sve popularnijem sportu, a ime Amazonke je nekako prikladno.

-Slučajno je došao naziv, Amazonke su žestoke i žustre – kroz smijeh kaže Cindori

Žestoko je i žustro i veslanje u lađi.

Foto: Facebook Amazonke

-To je dosta teško i dosta naporno, treba dosta kondicije, tehnika je bitna i parićar je bitan koji odrađuje velik dio posla. Definitivno je teško i kao ženski sport vrlo zahtjevno – ističe kapetanica čazmanske ekipe.

Svoje prve zaveslaje 12 Čazmanki je napravilo na ribnjaku u Paljevinama, a treniraju i na Šoderici. Na Maratonu lađarica ne očekuju vodeće pozicije svjesne žestoke konkurencije.

-Očekivanja su da odveslamo tih deset kilometara, to su naša očekivanja. Mi smo debitantice i imamo manje treninga nego neke ozbiljnije ekipe. Ove godine je najveća konkurencija u povijesti ženskog maratona, tako da nam je cilj da odveslamo – navodi Cindori.

Veslat će 12. kolovoza, dakle idućeg četvrtka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!