„Bili smo beskrvni, bez želje, bez volje“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dinamo je jučer u Tiraspolu doživio jednu od većih europskih sramota u novijoj povijesti kluba, a zamalo su i zasjenili Hajdukov debakl protiv Tobola.

Šerif je Modre doslovno pregazio s 3:0 u prvoj utakmici zadnjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Doslovno pregazio jer su sve prilike ostvarivali iz munjevitih kontri kojima trom i izgubljen Dinamo nije mogao parirati ni izbliza.

Već dugo nisam gledao utakmicu u kojoj su Modri bili toliko izgubljeni. Doimalo se kao da uopće ne znaju što rade na terenu, što sad znači ta lopta i kamo je trebaju pucati. Čak su i protiv Man. Citya i Tottenhama koji su svjetski klubovi S klase imali neku ideju, a jučer su izgledali apsolutno bezidejno. Kao da su očekivali da će proći u Ligu prvaka samo zato što su uopće došli u Tiraspol.

– Danas je Šerif bio taj koji je održao lekciju Dinamu. Mislim da smo odigrali ispod svake razine Dinama. Ne bih rekao da je stvar podcjenjivanja. Dopirali smo do igrača da je Šerif neugodna i brza momčad, nakon prvog poluvremena smo se neshvatljivo otvorili u drugom dijelu i to je njima sve išlo na mlin. Bili smo beskrvni, bez želje, bez volje. Svu odgovornost uzimam na sebe, trebao sam od njih još više tražiti, ali i dobiti – rekao je trener Dinama, Damir Krznar.

Mnogi navijači već sad traže odlazak Krznara, mnogi ga budimo realni nisu ni podržali kad je na klupu stigao kao nasljednik Zoranu Mamiću. U to zaslužuje li Krznar biti na klupi Dinama ili ne, ne želimo ulaziti, ali činjenica je da Modri moraju mijenjati pristup igri za 180 stupnjeva, jer s ovakvom igrom nisu konkurentni ni protiv daleko slabijih momčadi.

Trener Modrih prokomentirao je i situaciju s ozljedama nakon što je Perića izvadio već u 21. minuti, a Lauritsena i Ademija nema još od ranije.

– Mouba nam je bio jedina opcija koju smo imali za to, za stopera. Zbog Franjićeve dinamike smo ostavili njega na boku, a Moubandje je brži u toj centralnoj zoni. U drugom dijelu Moubandje i Theophile malo previsoko, malo predaleko, dopustili su da svaka dubinska lopta bude opasna prilika. – analizirao je Krznar razloge debakla u Tiraspolu.

Ova je izjava vođe klupe s Maksimira nešto s čime se možemo složiti. Istina je da su gotovo svi Dinamovi igrači, izuzev Ivanušeca, na terenu izgledali nezainteresirano i bezidejno. Ipak postoji tu određena kvaliteta koja valjda kroz memoriju mišića koliko toliko „odradi posao“, pa se ne izgubi baš 5:0, ali neki su igrači pokazali kako uopće nemaju kvalitete kakve bi se očekivale za nekog tko igra u Dinamu. Moubandje i Theophile izravni su krivci za ovaj poraz, naravno nisu oni jedini igrali loše, ali takav zadnji red nije nešto s čim se mogu planirati bolje utakmice u budućnosti. Vrijeme je da se u obrambenom dijelu momčadi dogode radikalne promijene.

Krznar se dotakao i uzvratnog susreta koji će se u srijedu 25. kolovoza održati u Maksimiru.

– Ispred nas je teška misija. Ne bih rekao nemoguća. Da ćemo sve od sebe i pokušat ćemo stići ovo. Teško je procijeniti, ali jedini kojeg bismo mogli koristiti za tjedan dana je Ademi, ali i to je utrka s vremenom. – kratko je prokomentirao trener Modrih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!